Het online woonkrediet

Koop je woning in België, met het Hello Team aan je zijde

Wat is de vaste rentevoet ?

Vaste rentevoet voor 15 jaar, met afsluiten van de Brandverzekering Top Woning en de schuldsaldoverzekering van AG Insurance, de loondomiciliëring en een maximale lening van 80% van de waarde van het goed (zie tarievenlijst en financieringsvoorwaarden voor meer details).

Wat is het JKP ?

Het jaarlijks kostenpercentage houdt niet alleen rekening met de interest maar ook met alle kosten in verband met je krediet. Met het JKP kan je gemakkelijker kredieten met elkaar vergelijken. Dit zijn de details van de berekening van het totale verschuldigde bedrag en JKP voor een hypothecair krediet voor een bedrag van 130.000 €, zijnde 80% van de vraagprijs van een woning met inschrijving in de brandverzekering Top Woning en de Schuldsaldoverzekering van AG Insurance en mits domiciliëring van jouw beroepsinkomsten. De looptijd van het krediet bedraag 15 jaar met 180 vaste maandelijkse aflossingen van 800,66 € tegen een vaste rentevoet van 1,40%.
Wij hebben het totale verschuldigde bedrag van
147.823,80 € en overeenstemmende JKP als volgt berekend, op basis van de kenmerken van je krediet:

 • De interesten: 14.118,80 € (op basis van de onmiddellijke en volledige opname van het kredietbedrag)
 • De vaste dossierkosten: 350 €
 • De notariskosten, incl. de rechten voor de registratie van het krediet voor 1.365 €, de registratie van de hypotheek voor 619,50 € en de diverse aktekosten voor 1.370,50 €, op basis van het bedrag van de waarborg voor het ontleende bedrag.

Deze berekening houdt geen rekening met de premie voor de brandverzekering en schuldsaldoverzekering, aangezien die afhangen van je persoonlijke situatie. BNP Paribas Fortis NV verstrekt via haar mobiele merk Hello bank! alleen hypothecaire kredieten mits deze worden ingedekt door een brandverzekering en een schuldsaldoverzekering. Voor een simulatie die rekening houdt met de verzekeringen en hun impact op het JKP, geven we je hier een voorbeeld van een typisch dossier bij de bank.

Representatief voorbeeld

Dit zijn de details van de berekening van het totale verschuldigde bedrag en JKP voor een hypothecair krediet van 130.000 € voor een looptijd van 20 jaar met 240 vaste maandelijkse aflossingen van 681,05 € tegen een vaste rentevoet van 2,40%.

 • De interesten: 33.451,44 € (op basis van de onmiddellijke en volledige opname van het kredietbedrag)
 • De vaste dossierkosten: 350 €
 • -  De notariskosten, incl. de rechten voor de registratie van het krediet voor 1.365 €, de registratie van de hypotheek voor 619,50 € en de diverse aktekosten voor 1.370,50 €, op basis van het bedrag van de waarborg voor het ontleende bedrag.
 • - De maandelijkse premie van de brandverzekering van 26,61 € voor een vierkamerwoning in een normale omgeving zonder risico op natuurrampen
 • - De maandelijkse premie van de schuldsaldoverzekering bedraagt 39,68 €. Bij de berekening van deze kost baseren we ons op volgende veronderstellingen: persoon van 34 jaar, niet-roker met een normale BMI, die het krediet onderschrijft samen met zijn/haar partner. De premies van het koppel zijn beperkt tot 2/3 van de looptijd van het krediet en dekken gezamenlijk 150% van het ontleende bedrag.

Na berekening bedraagt het totale verschuldigde bedrag 179.732,92 € en het JKP 3,62%.

Opmerking: de voormelde verzekeringen kunnen worden afgesloten bij een verzekeraar naar keuze. In bovenstaand voorbeeld hebben we gerekend met de premies bij AG Insurance nv. BNP Paribas Fortis nv is ingeschreven onder het nummer 25.879A bij de FSMA, Congresstraat 12-14, 1000 Brussel, en handelt als verbonden verzekeringsagent voor AG Insurance nv.

Vaste rentevoet tot 1,40% JKP 1,72% Kosten voor een verplichte schuldsaldo- en brandverzekering nog toe te voegen

Hoeveel zou jij kunnen lenen?

Of je nu al dan niet een concreet idee hebt over wat je wil kopen, hier bepaal je je budget, bereken je de kosten die bij een aankoop komen kijken en vind je onze interessantste rentevoet.

Zoek de woningen die bij je budget zouden passen

Welke woning is voor jou eventueel betaalbaar?
Simuleer je budget en vind de woningen die passen bij jouw portemonnee.

Starten

Meer dan 119.250 immoadvertenties van

Waarom niet starten met een snelle simulatie? Starten

Bewaar je simulaties

Bereken, vergelijk en kies!

Staan er meerdere woningen op je verlanglijstje? Logisch. Met jouw dashboard kan je eerst vergelijken om uiteindelijk de beste beslissing te nemen rond jouw levensproject

Ontdek jouw voordelen

In de kijker

Een team dat altijd voor je klaar staat

Heb je nog een vraag? Het Hello Team staat altijd voor je klaar op 02 433 41 41. We zijn beschikbaar van maandag tot vrijdag van 7 uur tot 22 uur, en op zaterdag van 9 uur tot 17 uur. Wij staan graag tot je dienst!

In de kijker

Verzekeringen aangepast aan jouw noden en wensen

Een woningverzekering, een schuldsaldoverzekering. We helpen je niet alleen om je woning te beschermen, maar ook je naasten.

In de kijker

Een zichtrekening en een bankkaart, gratis en voor niets

Nog geen lid van Hello bank!? Niet erg. Wij zullen er voor zorgen dat je het snel wordt

De stappen van mijn kredietaanvraag

 • 1

  Je doet je online aanvraag.

  Die komt dan terecht bij het Hello team.

 • 2

  Het Hello team bekijkt je aanvraag

  en gaat na of je zeker niks vergeten bent.

 • 3

  Je ontvangt je Hello box met alle documenten

  binnen de drie dagen. Stuur ons het nodige terug, da's handig!

 • 4

  We checken of alles in orde is

  en of alle documenten volledig ingevuld zijn.

 • 5

  Bij acceptatie van je aanvraag, onderteken je het kredietaanbod.

  Dat is de geldige overeenkomst tussen jou en de bank waarin alles klaar en duidelijk omschreven staat.

 • 6

  Je plant een afspraak in met je notaris

  om de aankoop- en de kredietakte van je woning te tekenen. Wij maken het bedrag over aan de notaris.

Stel al je prangende vragen aan andere toekomstige eigenaars

Op het Help & Support forum kan je terecht met al je ideeën en meest prangende vragen. Je vindt er snel een oplossing dankzij de ervaringen van diegenen die ooit met dezelfde vragen zaten als jij.

Hello Home

Wat kan ik financieren met een Hello Woonkrediet?

By Lisa

Je kan er enkel bestaande woningen in België mee financieren. Het Hello Woonkrediet kan je niet gebruiken om een woning te bouwen of renoveren. Woningen aangeboden via openbare verkoop kan je voorlopig evenmin financieren met een Hello Woonkrediet.

Meer info ›
Hello Home

Wie kan een Hello Woonkrediet aanvragen?

By Lisa

In principe kunnen alle "fysieke personen" (werknemers, zelfstandigen, vrije beroepen...) ouder dan 18 jaar en gedomicilieerd in Belgie een Hello Woonkrediet aanvragen voor strikt persoonlijke doeleinden.

Meer info ›
Hello Home

Is de online simulatie echt betrouwbaar?

By Kristof

Ja, je mag de kredietsimulatie vertrouwen. Wat betreft de simulatie van de aankoop- en kredietkosten, raden wij aan om aan je notaris een exacte berekening te vragen. Simulaties van verzekeringspremies zijn ramingen. Als je een verzekering kiest, krijg je het precieze...

Meer info ›

Waarom niet starten met een snelle simulatie?

Start